Karaktärsdrag för en La Perm


La Permen är en ras som inte nöjer sig med ett liv vid sidan om - den vill vara med sina människor, vara med vad du än gör.

Det är en väldigt social katt och den knyter starka band med sina ägare, den uppskattar direkt ögonkontakt och pratar gärna med sin mjuka röst.

La Permen är intelligent, vänlig och lekfull, tycker det är kul med apportlek, koppelpromenad eller en mysstund i soffan.

Den är avslappnad och självsäker och en utmärkt problemlösare. Rasen är sund och frisk


La Permen finns i alla färger och mönster, inklusive vitfläck i alla grader och maskat.

La Perm är sedan 2015 fullt godkänd i  SVERAK


Päls


La Permen kan ha antingen semilångt eller kort hår. Korthåren har vågig päls och svans som en flaskborste, medan semilånghåren kan ha vågor, lockar eller hårt krull, yvig plymsvans samt halskrage och krusiga tofsar bakom öronen.

La Permungar föds med rak, lockig eller utan päls (BS-born straight, BC-born curly, BB-born bald), de som föds utan päls får det me tiden. La Permens rexanlag är dominant, så det behövs endast en lockig förälder för att få lockiga ungar och det är även därför det kan födas släta ungar efter två lockiga föräldrar.


Pälsen är mycket lättskött, en genomkamning då och då räcker.Utseende


La Permen är en medelstor katt av lätt elegant typ och den bör väga mellan 3,5-5,5 kg som vuxen.Huvudet

 

Triangelformat med rundade konturer. Profilen visar ett lätt stopp.Höga kinder. Medellång ganska kraftig nos. Kraftiga mårrhårskuddar och kraftig haka.


Öron


Medelstora, hellre större än mindre, breda vid basen med rundade toppar. Placerade i kliformens förlängning. Insidan är välklädd med lockig pälsoch på utsidan vid nederdelen av örat. Lodjurstofsar är önskevärda.


Ögon


Stora,uttrycksfulla och ovala. Färg passande till pälsen. Alla färger tillåtna.


Nacke


Ganska lång.


Kropp


Medelstor, förvånansvärt tung för sin storlek, ganska muskulös.


Ben och tassar


Ganska långa ben, frambenen ska vara kortare än bakbenen. Lagom benstruktur, ganska muskulös med runda tassar.


Svans


Svansen är lång och avsmalnande, med yvig vågig päls.